coaching
 

Coaching

Elke fase in de loopbaan kent nieuwe uitdagingen: enthousiasme en hoge verwachtingen, onzekerheid en stress, keuzes maken, veranderende omstandigheden, het zoeken naar evenwicht in privé en werk, doorgroeien naar meer verantwoordelijke functies of in competenties, bijsturen van je loopbaan als deze niet (meer) bij je past, doorgroeien in management en leiderschap.  

Groeien in verbinding met jezelf en je omgeving

Ervaar je jezelf in je kracht en in lijn met je waarden en potentie? Misschien wil je je hernemen en opnieuw richting bepalen. Sommige gebeurtenissen moeten verwerkt worden voor je je weg weer positief kunt vervolgen. In deze tijd is het zoeken van een antwoord op stress een uitdaging, die ons brein niet vanzelf vindt. Hierin kan ik je begeleiden, op een ontwikkelingsgericht pad.

Doelgroep

Werksituaties die ik van binnenuit ken en van mensen die ik met succes heb begeleid, zijn: professionals in de gezondheidszorg, op universiteiten, hogescholen, creatieven en zelfstandige professionals. Mijn doelgroep is de hoger opgeleide professional die bewust richting of verdieping wil geven aan keuzes in leven en loopbaan. Specifiek ook de 'Millennials' (geboren tussen 1980-2000) die eigen uitdagingen kennen. Optimale prestaties en vitaliteit en plezier in leven en loopbaan, zijn daarbij leidende waarden.

Aanpak

Coaching is een fascinerend en leerzaam proces waarin je jezelf kunt ontwikkelen en versterken in de richting die je kiest en binnen de grenzen van wie je bent. Ik bevraag, begeleid, confronteer, schud op en daag uit. Streef je naar meer vooruitgang of juist naar meer stilstaan in het hier en nu? 

Doelstelling

Samen bepalen we het doel van het coachingstraject, eventueel in afstemming met de werkgever/opdrachtgever: het doelgerichter inzetten van kwaliteit en talent op de werkplek, het aanleren van meer efficiënte communicatie of vaardigheden in het aansturen en motiveren van anderen, het vinden van balans in energieverdeling werk en privé, het hanteren van werkstress en lastige situaties, het effectiever omgaan met mensen in een team. Ook een goede balans in je lichaam kan daarin focus zijn: hoe adem en beweeg je, zit je lekker in je vel?

Zelfreflectie

Hiernaast vind ik het belangrijk tijd en ruimte te bieden voor zelfreflectie en zingevingsvragen: niet alleen ‘hoe doe ik de dingen goed?’ maar zeker ook: ‘hoe doe ik de goede dingen, die bij mij, mijn waarden en mijn levensfase passen?’

In dit proces hecht ik waarde aan het bieden van veiligheid én uitdaging, een prikkel tot groei. 

Ontwikkeling

Door vragen te stellen, gedachtenpatronen onder de loep te nemen, je bij je gevoel te brengen en nieuwe ervaringen te laten opdoen help ik om nieuwe stappen te nemen in je persoonlijke ontwikkeling of loopbaan. Ook letterlijk kunnen we samen stappen zetten, in het bos dichtbij doe ik ook wandelcoaching. Naast praten vind ik oefeningen in ademen, aandacht en bewegen belangrijk.

Je leert begrijpen wat je sterke kanten en talenten zijn en hoe deze optimaal in te zetten om de gestelde doelen te bereiken, vrij van de grootste belemmeringen. 

Ervaringen

Marie Lotte heeft mij bijgestaan in een periode van enorme werkstress, gerelateerd aan mijn werk als leidinggevende.  Met een combinatie van professionele deskundigheid, begrip voor mijn situatie, rust en warmte heeft ze mij geholpen daar goed door heen te komen. Daarnaast heb ik veel van haar mindfulness training profijt gehad. De mindfulness technieken komen mij nog altijd van pas in lastige situaties waarbij ik in balans wil blijven.

Als leidinggevende heb je aan haar een goede coach.

Esther - directeur opleidingsinstituut

Ik kwam bij Marie-Lotte omdat de balans tussen mijn werk- en privéleven zoek was. Ik had het gevoel alleen maar op de wenken van anderen te leven. Marie-Lotte wist mij op zeer ontspannen wijze het zelfvertrouwen te geven mijn eigen kompas te volgen. Dat betekende vaker ‘nee’ zeggen wanneer iets over mijn grens ging en juist vaker ‘ja’ te zeggen tegen wat ik leuk vond.

Dat is inmiddels alweer 2 jaar geleden, maar ik heb er tot op de dag van vandaag plezier van!

S.B. - architect

Ik heb het coachingstraject als plezierig, professioneel en creatief ervaren. De benadering van Marie-Lotte is sterk individueel gericht waardoor mijn eigen mogelijkheden goed tot bewustzijn gekomen zijn. Het heeft mijn zelfmanagement een goede steun in de rug gegeven.

Aanrader voor iedereen die 'op weg' wil zijn.

G.v.d.B.

Marie-Lotte was voor mij een hele goede coach/ therapeute. Zij stelt precies de vragen die ik nodig had om inzicht in mijn situatie te krijgen en zo een aantal zaken in mijn leven beter aan te pakken.

Als je op zoek bent naar iemand die je op een respectvolle wijze een slimme, kritische spiegel voorhoudt dan ben je bij haar op het goede adres!

W.v.D.

Traject

Een traject bestaat uit vier fasen:

 • Exploreren

  Achtergrond(en) en context van de vraag helder krijgen, eventueel in afstemming met opdrachtgever.

 • Vaststellen

  Heldere doelen, verwachtingen en werkafspraken in een contract vastleggen.

 • Begeleiden

  Begeleidingstraject, met tussentijdse evaluaties en afstemming waar nodig met opdrachtgever.

 • Afronden

  Evaluatie van de behaalde doelen, terugkijken op de inhoud, verwachtingen en het proces, vooruitkijken naar de toekomst en wat daarin nodig is.

Waar sta je op dit moment in je loopbaan?
Is jouw leven in lijn met wat je echt wil?
Wat zijn voor jou belangrijke waarden in werk en leven?
Ben je zichtbaar in je kwaliteit?

Uitgangspunten

Openheid: een niet oordelende en onderzoekende houding, nieuwsgierig naar wie er voor me zit, wat er in iemand omgaat, wat de context is en naar dat wat er nog niet gezegd of gevoeld kan worden.

Respect: voor de ander en mijzelf, voor de tijd die processen ook nodig hebben.

Holistisch: geïnteresseerd in waarom deze persoon op dit moment binnen deze context problemen ervaart of stagneert, en in de samenhang tussen lichaam, geest, omgeving en zingeving. 

Doelgerichte samenwerking: samen de focus houden op wat de doelen zijn, wanneer deze bereikt zijn en wat er nog nodig is.

Tarieven

Een coachingstraject wordt op maat opgesteld. Dit doe ik in overleg en eventueel met de werkgever of opdrachtgever op offertebasis. Een eerste kennismakingsgesprek is vrijblijvend en wordt alleen gedeclareerd als we besluiten met elkaar verder te gaan. 

Mocht u als particulier komen dan geldt een tarief van € 120,-  voor een consult van 45 min (+15 min voor- en nawerk).  Zakelijk tarief is €165,- per consult van 45 min (+15 min voor- en nawerk) 

Veelal kiezen coachees voor consulten van 90 minuten, eens per 4-5 weken, zodat we ook wat meer aan de diepere onderlagen toekomen. 

Ik ben niet BTW plichtig.

Marie-Lotte van de Kamp-Verbeij

Ik ben opgeleid als wettelijk erkende psycholoog / psychotherapeut en aangesloten bij de NOBCO. ik laat me graag inspireren door de positieve en oplossingsgerichte psychologie en co-active coaching:

 • Focus op mogelijkheden, kwaliteiten en succeservaringen
 • Verbinden aan waarden-volle doelen
 • Bewustwording en verandering van valkuilen
 • Acceptatie van pijnlijke emoties en frustratie
 • Visualisatie van wat mogelijk is
 • Affirmatie van persoonlijke kracht en idealen

Ook zelf streef ik ernaar ik vanuit deze principes te leven en werken. Ik ben op mijn best als ik mensen kan helpen om te zijn wie ze ten diepste zijn, te doen wat ze het best doen en te gedijen in een omgeving die het best bij ze past.

Praktijk voor Psychotherapie en Coaching Marie‑Lotte van de Kamp‑Verbeij

Waarmee kan ik u van dienst zijn?

U kunt contact opnemen via e-mail of onderstaand contactformulier.CAPTCHA Image Controleer alstublieft de veiligheidscode