actueel
 

Hulp in tijden van Corona

In deze tijd waarin het Coronavirus onze levens vult met onzekerheid en soms angst, is soms extra hulp nodig. De face-to-face gesprekken zal ik waar nodig en mogelijk vervangen door video-bellen of telefonische consulten, in overleg. Voor afzeggen gelden dezelfde regels als altijd, met nu als uitzondering dat als je acuut gezondheidsklachten hebt, je natuurlijk kosteloos kunt annuleren, ook <24 uur. 

Naast de videogesprekken, zal ik online mindulness-sessies en oefeningen om met angst en onzekerheid om te gaan, beschikbaar stellen. Enkele tips voor nu:

  • Begin elke dag met een positieve intentie voor jezelf: waar wil je die dag op focussen? Kies één woord dat jou kracht of hoop geeft. 
  • Realiseer je dat onze aandacht ‘als vanzelf’ naar negativiteit en ‘dreiging’ gaat, zo werkt ons brein nu eenmaal. Dat maakt dat direct je hartslag omhoog gaat, je spierspanning verhoogt en je alertheid toeneemt. Als je dit opmerkt, kun je heel bewust kiezen om je aandacht op iets anders te richten en je lichamelijk weer te ontspannen. Soms is het beter je tijdelijk af te schermen van nieuws, berichten en media. 
  • Richt je bewust op dat waar je wél invloed op hebt. Een gezonde maaltijd maken, even in de zon zitten en naar de vogels luisteren, een oefening doen, 5 minuten dansen in je woonkamer, contact met iemand leggen om wat positiefs te delen, iemand ‘zomaar’ iets leuks sturen. Of je adrenaline verwerken door even heel hard touwtje te springen, in je tuin jumping jacks te doen en daarna te voelen hoe je hartslag weer tot rust komt. 
  • Ruim iets op, maak iets af, maak iets schoon: kleine klussen afmaken geven instant voldoening en even rust.

Kijk ook even onder het kopje Inspiratie!

23 maart 2020

Sleutelwoorden

Corona, inspiratie, hulp, afzeggen, tools

De Praktijk

Praktijk voor Psychotherapie en Coaching van Marie-Lotte van de Kamp biedt professionele begeleiding in werk en leven. 

  • Psychotherapie bij problemen op gebied van stemming, angst, persoonlijkheidsproblematiek en levensfaseproblematiek.
  • Supervisie psychotherapie VGCt voor psychologen, psychiaters en psychotherapeuten.
  • Coaching bij loopbaanvragen vanuit oplossingsgerichte en positieve psychologie.
  • Groepstrainingen mindfulness (MBSR/MBCT) en Schematherapie.

Praktijk voor Psychotherapie en Coaching Marie‑Lotte van de Kamp‑Verbeij

Wilt u reageren op dit bericht?

U kunt contact opnemen via e-mail of onderstaand contactformulier.CAPTCHA Image Controleer alstublieft de veiligheidscode